Uggs voor kuddedieren?

Wat als een rage of trend begon, is uitgegroeid tot een ware epidemie. Veel vrouwen en vooral meisjes dragen uggs, zowel in de winter als in de zomer. Hoe komt het toch dat iedereen met dit schoeisel “wegloopt”? Wat ziet men in deze vormloze schoenen ? Ik deed een onderzoek onder de draagsters.

Wat uit mijn onderzoek blijkt , is dat de meeste vrouwen graag uggs dragen vanwege het draagcomfort.  Ze zijn lekker plat, zonder hakken en met een stevige zool. Ook het materiaal van de ugg zorgt voor een hoog draagcomfort: een gevoerde binnenkant en een soepele buitenkant zorgen voor warmte en een hoog “pantoffel”-gehalte. Veel vrouwen laten zich hierdoor graag verwennen en lopen de hele dag thuis en over straat zonder zere voeten te krijgen.

Natuurlijk is de trendgevoeligheid ook een reden dat veel meisjes uggs dragen. Wie erbij wilt horen, moet eruitzien als een groepslid. Dragen jouw vriendinnen uggs? Dan kun je er niet meer onderuit en koop je dezelfde schoenen als de rest om niet verstoten te worden. De ugg heeft inmiddels bewezen dat sommige trends een lang bestaan hebben. Zo’n vergelijkbare trend is de legging. Maar na jaren is dit kledingstuk gelukkig bijna verdwenen uit de damesgarderobe! Wanneer zullen de uggs verdwenen zijn uit het straatbeeld?

Uggs boots

Een eigenaar van een schoenenzaak in mijn woonplaats geeft aan dat er bij veel dames nu niet slechts één paar uggs in de kast staat maar wel twee of meer paren.  De besmetting gaat duidelijk nog steeds haar gang: naast een paar donkerbruine staan er nu ook nog een paar zwarte en een paar hoge uggs in de kast. Ook de mannen raken meer en meer besmet: zij lopen ’s avonds in de pantoffelversie door de woonkamer. Uiteraard gekocht door de vrouw…

Welke overeenkomsten hebben deze  uggsdragende  vrouwen? Is het een bepaald soort? Door mijn onderzoek ben ik erachter gekomen dat het  vrouwen zijn die veel dezelfde uiterlijke kenmerken hebben.  In mijn vakgebied noem je ze qua stijl een  “natuurlijke vrouw”. Je kunt haar herkennen aan de volgende items:

  • Ze draagt graag tijdloze kleuren zoals zwart, wit,grijs en bruin
  • Ze heeft veel comfortabele en praktische kleding zoals jeans en shirts
  • Ze kiest  voor aaibare stoffen zoals (nep-)bont en fleece
  • Ze voelt zich prettig in natuurlijke materialen zoals katoen  en wol
  • Ze houdt van trendy accessoires om haar outfits af te maken

Fake Uggs

Iedere vrouw herkent zich misschien in deze omschrijving maar is toch geen uggsdraagster. Hoe komt dit? Sommige vrouwen kiezen gelukkig voor stijlvolle schoenen in plaats van vormloze uggs! Zij lopen bewust op hakken om hun vrouwelijkheid te benadrukken.  Zij kiezen bewust niet voor uggs omdat ze zich daar ongemakkelijk in voelen. Word dus geen kuddedier maar kies je eigen weg!

Wil je meer lezen over dit onderwerp en/of op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang meteen 10 gouden tips om er goed uit te zien!